Κατά τη διαμονή σας στο Spedion Villa Cephalonia, έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε ορισμένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια και εκκλησίες των Επτανήσων,


απολαμβάνοντας την ενέργεια και τη μυσταγωγία του εκάστοτε χώρου.

Παράλληλα, γύρω από την Πεσσάδα και σε απόσταση 3km βρίσκονται πολλά διεθνώς φημισμένα χωριά όπως τα Τραυλιατα με το βενετσιανικο καστρο του Αγ. Γεώργιου, τα Μαζαρακάτα με τους Μυκηναϊκούς τάφους καθώς επίσης και τα Κουρκουμελάτα όπου πίνοντας τον καφέ σας θα απολαύσεται ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα  της Κεφαλλονιάς. Μια βαρκάδα στα φυσικά διαμάντια του νησιού, τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης  κοντά στη Σάμη, αρκεί για να σας κόψει την ανάσα.

 

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Η μεγάλη θρησκευτική παράδοση είναι διάχυτη σε κάθε πτυχή του νησιού. Το ορθόδοξο και το καθολικό στίγμα γίνεται εμφανές με προσεισμικούς ή μη ναούς και μοναστήρια. Ορισμένα από εκείνα που μπορείτε να επισκεφτείτε όσο διαμένετε στο Spedion Villa Cephalonia είναι τα εξής:

Στη Πεσσαδα  ο ναός του Αγ. Παύλου και το μοναστήρι του Εσταυρωμένου, στα Τραυλιάτα και στο κάστρο του Αγ. Γεωργίου βρίσκεται η εκκλησία της Ευαγγελίστριας  καθώς επίσης και το εκκλησιαστικό μουσείο της μονής Αγ. Ανδρέα μηλαπιδιάς, η ανδρική μονή Σισίων, αλλά και το μοναστήρι του Αγ. Γεράσιμου, πολιούχου του νησιού που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και βρίσκεται στην περιοχή Φραγκάτα (Ομαλά).
Επιπλέον, στον κεντρικό πεζόδρομο του Αργοστολίου, θα βρείτε την καθολική εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Τέλος, αξίζει να επισκεφτείτε στο Ληξούρι τη μονή Αλυσοδεμένων, και τη μονή Κηπουραίων που μετρά περισσότερα από 250 χρόνια λειτουργίας ενώ η τοποθεσία της «προσφέρει» ένα από τα μαγευτικότερα ηλιοβασιλέματα της Κεφαλονιάς.

 

Αξιοθέατα

Η Κεφαλονιά, χωρίς αμφιβολία, διαθέτει ορισμένα από τα ομορφότερα νησιωτικά χωριά. Στη διαδρομή σας για το  όμορφο λιμάνι του Φισκάρδου κάντε μια στάση στην Άσσο να θαυμάσετε το βενετσιάνικο κάστρο της και να γευτείτε φαγητό από τις ψαροταβέρνες της. Επισκεφτείτε τη Σάμη και την Αγ. Ευφημία όπου γυρίστηκε η χολιγουντιανή επιτυχία «Το Μαντολίνο του Στρατηγού Κορέλι» ή πηγαίνετε μια βόλτα στον μικρό Καραβόμυλο, τον Πόρο και τη Σκάλα. Σε κάθε περίπτωση γνωρίστε τόσο το Αργοστόλι όσο και το Ληξούρι ώστε να έχετε προσωπική άποψη για την αιώνια μεταξύ τους κόντρα. 

 

Τα Σπήλαια

Στην Κεφαλονιά, τα σπήλαια συνιστούν ειδική κατηγορία. Ζήστε την εμπειρία μιας βαρκάδας στα βάθη των σπηλαίων της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης και βεβαιωθείτε ότι τα μεγαλύτερα θαύματα γίνονται από την ίδια τη φύση.

Spedion Villa Gythio
Απολαύστε τις διακοπές σας και χαλαρώστε στο Spedon Villa Κεφαλονίας