Το Spedion Villa Cephalonia βρίσκεται στο χωριό Πεσσάδα, το οποίο προσφέρει εύρος δραστηριοτήτων για στιγμές χαλάρωσης, εξερεύνησης και μάθησης.


Στο χωριό λειτουργεί διεθνούς φήμης οινοποιείο όπου μπορείτε να γευτείτε και να αγοράσετε διάφορες ποικιλίες κεφαλλονίτικων κρασιών ενώ παράλληλα, εφόσον το επιθυμείτε, να πάρετε μέρος σε όλη τη διαδικασία παραγωγής κρασιού.


Επιπλέον σε απόσταση μόλις 200μ από το Spedion Villa βρίσκεται κυνηγητική φάρμα εκτροφής διαφόρων ειδών πτηνών όπως φασιανοί, ορτύκια, πέρδικες, τρυγόνια και φάσες, ενώ οι λάτρεις του κυνηγιού μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους sport.

 

Όσο για εκείνους που προτιμούν τις υδάτινες δραστηριότητες, οι έμπειροι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής είναι πρόθυμοι να σας φιλοξενήσουν στα υπερσύγχρονα σκάφη τους και να σας μυήσουν στα μυστικά της αλίευσης των ψαριών.
Επίσης, μπορούν να σας μεταφέρουν σε ορισμένες από τις πιο ονειρεμένες παραλίες του νησιού. Αν είστε τυχεροί, ίσως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να συναντήσετε τις  φώκιες μονάχους-μονάχους ή/και τις χελώνες καρέτα-καρέτα.

 

Αν πάλι, βρίσκεστε σε αναζήτηση των ομορφότερων παραλιών του νησιού, επιλέξτε τις Μύρτο, Κατελειό, Αγ. Θωμά, Πλατύ-Μακρύ Γυαλό  και στο Ληξούρι τις παραλίες Ξι και Κουνόπετρα.

 

Λίγο πιο μακριά, στο Αργοστόλι, αναζητήστε τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, που πήρε το όνομα της από την αρχαία λέξη «κότταβος» που σημαίνει «λεκάνη». Πρόκειται για σημαντικό υγροβιότοπο όπου ζουν πολλά είδη πτηνών – σπάνιων ή μη- όπως κύκνοι, αγριόπαπιες, φαλαρίδες κλπ. Μια βαρκάδα στη λίμνη ή ένας περίπατος κατά μήκος της ακτής ή  και της γέφυρας Δεβοσέτου που διασχίζει την λίμνη, θα σας αποζημιώσει.

 

Όσοι αρέσκεστε του trekking, δοκιμάστε την πεζοπορία  στην περιοχή Λάσση του Αργοστολίου ή στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου όπου θα συναντήσετε το σπάνιο είδος του μαύρου έλατου.

 

Όποια δραστηριότητα και αν προτιμήσετε, όπου και αν τελικά βρεθείτε, σε καμία περίπτωση μη χάσετε το σαγηνευτικό ηλιοβασίλεμα της Κεφαλονιάς.

Spedion Villa Gythio
Απολαύστε τις διακοπές σας και χαλαρώστε στο Spedon Villa Κεφαλονίας